Rubriky
4. oddíl Aktuality Kvíčaláci roveři

Nikča, + 21. 4. 2023

Náhle po těžké nemoci opustila 21. dubna 2023 naše řady i tento svět Ing. Nikola Štanclová, rozená Šmídová, mezi námi skauty prostě Nikča.

Náhle po těžké nemoci opustila 21. dubna 2023 naše řady i tento svět Ing. Nikola Štanclová, rozená Šmídová, mezi námi skauty prostě Nikča. Každý odchod spřízněné duše zabolí, pokud jde o mladého člověka (28 let), zabolí dvojnásob. Navíc pokud jde o člověka aktivního, zapáleného, činorodého, obětavého…, naplňujícího poslání a cíle skautingu každodenní praxí. Nikča přes své mládí zanechala v našem středisku výraznou stopu. Dětská léta prožila v družině Antilop, později sama vedla družinu Lišek a pracovala ve vedení 4. oddílu Jamamby. Byla aktivní mezi vrstevníky v roverském kmeni i na střediskové úrovni, a to i v čase, kdy jí už zákeřná nemoc ubírala sil. O tom, že pro ni skauting a Kvíčalka nebyly jen obecné pojmy, svědčí i to, že si toto oblíbené místo vybrala pro svatební obřad s Pandou, jak jinak než také skautem.

Neúprosný osud Nikčinu skautskou i životní stezku krutě zkrátil. Zůstane tu ale s námi ve vzpomínkách a je jen na nás, aby nevybledly. Čest její památce a upřímnou soustrast pozůstalým.

Poslední rozloučení s Nikčou se koná v pátek 28. dubna 2023 ve 12 hodin ve smuteční síni na Křížovém vrchu.

smuteční oznámení

vzpomínkové video 4. oddílu (Lenča, 1:31)

Malý fotovýběr ze střediskových akcí jako připomínka Nikčina krátkého, ale aktivního a činorodého života.

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1
5 2 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Panda
Panda
1 rok před

Moc hezky napsané, chválím autora 👍

1
0
Would love your thoughts, please comment.x