Rubriky
1. oddíl 2. oddíl 4. oddíl 6. oddíl Aktuality oldskauti

Cesta na severozápad 2023

Slunné dopoledne a silnička z Udánek k Rezavému potoku byly příjemnou scenérií 21. ročníku Cesty na severozápad. V neděli 4. června 2023 na ni na kole vyrazilo 68 „dobrodruhů“.

Slunné dopoledne a silnička z Udánek k Rezavému potoku byly příjemnou scenérií 21. ročníku Cesty na severozápad. V neděli 4. června 2023 na ni na kole vyrazilo 68 „dobrodruhů“, aby se vypořádalo s asi dvanáctikilometrovým okruhem a převážně nevážnými úkoly na 15 stanovištích, které pro ně připravili skautští pořadatelé. Úkoly se každoročně obměňují, takže se určitě nenudili ani ti, kdo s námi „na severozápad“ jezdí pravidelně. Letos se například poprvé střílelo z airsoftové pušky, poznávaly se zvuky a hrály hodně svérázné kuželky. Tradiční výzvou jsou např. lanové aktivity, lukostřelba, bezpečnost silničního provozu, první pomoc a další. Letošním nejmladším účastníkům byly jen dva roky, naopak nejstaršímu pěkných 69 let.

Organizačně vše fungovalo podle plánu, všichni pořadatelé přistoupili k úkolům odpovědně a program na kontrolách byl dobře připravený. Slova chvály od účastníků zněla přímo na trase nebo v cíli v zápisech do návštěvní knihy. Ostudu jsme si touto akcí určitě neudělali, naopak. Když se k tomu přidá, že nedošlo k žádnému úrazu ani jiným problémům, lze letošní „Cestu“ hodnotit jako zdařilou akci. Díky všem, kdo se na ní podíleli!

fotografie z akce

zápisy účastníků v návštěvní knize

plakát

vše o předchozích ročnících

5 2 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x