Rubriky
1. oddíl 2. oddíl 4. oddíl 6. oddíl Aktuality oldskauti roveři

Betlémské světlo v Moravské Třebové

Jako každým rokem, i letos jsme společně rozdávali Betlémské světlo u muzea v Moravské Třebové.

Týden před Štědrým dnem jsme do Vašich domovů rozeslali Betlémské světlo, symbol Vánoc, který putuje přes půlku světa až k Vám domů.

Letošní cesta světýlka zažehnutého v Betlémě byla o něco komplikovanější než v minulosti. Nedaleko Betléma totiž probíhají válečné boje, a proto nebylo pro skauty možné do Izraele docestovat. Betlémské světlo v rodné jeskyni Ježíše Krista zapálila dívka přímo z Izraele, a poté plamínek putoval do Jordánska, odkud už letecky docestoval do rakouského Linze.

Z Linze se poté vlakem přes Vídeň dostalo do České republiky a zástupci z našeho střediska jej vyzvedli v sobotu 16. prosince ve Svitavách. Přes noc jej opatrovali, abychom Vám ho mohli v neděli v podvečer u muzea předat.

Stejně jako každým rokem jsme zahájili předávání zpíváním koled, které nacvičily holky ze Čtyřky. Po úvodním slovu Miry, našeho nového vedoucícho střediska, se kluci z Dvojky pustili do rozdávání světla a holky ze Šestky do předávání perníčků, které tradičně pro tuto příležitost jeden z dívčích oddílů peče.

Pro Betlémské světlo si přišlo kolem sta z Vás. Moc děkujeme a doufáme, že Vám světýlko vydrží plát až do štědrovečerní večeře. (Lenča)

0 0 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x