Rubriky
4. oddíl Aktuality

Národní skautské jamboree 2023

Národní skautské jamboree. Pětidenní dobrodružství s více než 5000 účastníky, které prožily i naše Borůvky!

O národním skautském jamboree, největší skautské akci od roku 1931, jste už určitě slyšeli. Co možná ale nevíte, že své zástupce tam mělo i naše středisko! Na pětidenní dobrodružství do Hradce Králové se vydala kompletní družina Borůvek ze 4. oddílu Jamamby.

Jamboree nám nabídlo možnost vyzkoušet si různorodé programy na práci se stezkami a odborkami. Například jsme poznávali proces výroby džínů, historii skautingu, učily se vyjadřovat své emoce nebo jsme testovaly svoji fyzickou zdatnost. Kromě toho jsme se v rámci Dne v Hradci setkaly s jednotkami integrovaného záchranného systému a mohli si na vlastní pěst projít město.

Zahrály jsme si také největší hru, kterou pravděpodobně ve svém životě budeme kdy moci zažít. Najednou se strategické běhačky, při které jsme čistily jezero, jakožto zásobárnu vody africké vesnice, zúčastnilo více než 500 hráčů. A věřte mi, že na herní ploše bylo opravdu plno!

Kromě programové části však jamboree rozvíjelo i družinu jako celek, testovalo a upevňovalo vzájemné vztahy, a také nám poskytlo skvělou příležitost k navázání nových přátelství se skauty napříč celou republikou. (Lenča)

HTML galerie Zonerama
HTML galerie 1
5 2 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x