Rubriky
2. oddíl Aktuality

Vodácké dobrodružství Orlíků se svitavskými Pomněnkami

Orlíci o víkendu 20. – 21. května 2023 vyrazili na výpravu do Trpíku a za vodáckým výcvikem a vodními hrátkami za svitavskou družinou Pomněnek.

Z počátku byla výprava opředena tajemstvím. Neznaje plán se Orlíci vlakem přepravili do Trpíku, prozkoumali vesnici, objevili nové cesty, loudali se krajem a nechali na sebe působit kouzlo Přírody. Krásné chvíle s partou kamarádů u ohně, vázání hamaků, setkání s Jeleny, příjemná a teplá noc pod širým trpíkovským nebem, na místě, kde budeme trávit táborový čas v létě.

Druhý den přesun do Svitav. Základy bezpečnosti, rychlá teorie kanoistiky a honem na vodu! Jeden z prvních letních dnů – není radno si zahrávat se sluncem bez opalovacího krému – voda je však pichlavě studená, ale nic, co by dvě skautské družiny kluků a holek nedokázaly hravě zvládnout. „Bavilo mě to spaní na Trpíku,“ říká Vydrys, člen Orlíků „Nejvíc jsem si to ale užil na kánoích. Jak jsme se tam furt převraceli a hráli jsme boj o vlajku v kánoích.“ Čas byl však neúprosný. Pádlování, cákání, koupání, překlápění, hry s kánoemi i v kánoích, lodní boj o vlajku, skotačení na paddleboardu, tortilly, chvíle s Pomněnkami… všechno je za námi. Nezbývá než jen vzpomínat a těšit se na momenty, kdy nabité vodácké zkušenosti a nově vznikající přátelství budou pokračovat! (Dobi)

fotografie z výpravy

0 0 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x