Rubriky
1. oddíl Aktuality

Bílá stopa v Moravském krasu

Zelený čtvrtek vždy patřil v naší smečce výpravě do Moravského krasu, a tak jsme se s našimi vlčaty vydali 28. března prozkoumávat taje této fascinující krajiny.

I přes počáteční deštivé počasí se nás sešlo celkem dost – 13 vlčat, 2 skautky, 4 vedoucí a 1 rodič. Z Moravské Třebové jsme vyrazili do Svitav, kde se k naší výpravě přidala bývalá členka a vedoucí našeho oddílu Zuzka s rodinou. Ze Svitav nás naše cesta vedla přes Blansko až do Adamova, kde jsme nastoupili na autobus do obce Křtiny.

Z tohoto malebného městečka jsme pokračovali pěšky směrem k jeskyni Výpustek, kde byla domluvená prohlídka. Výpustek je zajímavý zejména tím, že se zde těžila fosfátová hlína a československá armáda zde vybudovala protiatomový kryt. Tato lidská činnost však málem zničila celou krápníkovou výzdobu dómů.

Po prohlídce jsme navštívili interaktivní výstavu a udělali nákupy suvenýrů. Poté jsme se vydali zpět směrem k Adamovu, abychom stihli náš spoj. Cesta zpočátku vedla do kopce, ale po zdolání této překážky jsme si mohli užít odpočinkovou cestu z kopce nebo po rovině. Během cesty jsme hráli kolíčkovanou a obdivovali krásy kraje.

Navštívili jsme rozhlednu a vyfotili společnou fotku u památníku lesníků. Ačkoli jsme se zdrželi, nakonec jsme stihli náš spoj z Adamova. Cesta domů utekla neuvěřitelně rychle. Ve Svitavách jsme se rozloučili se Zuzkou a její rodinou a hurá posledním spojem domů.

I přes deštivé ráno nám počasí nakonec přálo a mohli jsme se radovat ze slunečného počasí. Na dětech byla vidět spokojenost a nám nezbývá než se těšit na příští rok, a kam nás naše stopa v Moravském krasu zavede tentokrát. (Indy)

0 0 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x