Rubriky
1. oddíl Aktuality

Smečka vlčat vyrazila do Pardubic

Poslední lednový víkend se smečka vlčat vydala do malebných Pardubic, aby prozkoumala krásy tohoto historického města.

Prvním krokem bylo prozkoumat místní základnu, která se stala naším dočasným domovem. Po ubytování jsme se vydali na nákupy, abychom zajistili potraviny na celý víkend. Vlčata dostala seznam věcí a s úkolem se vypravila najít nejbližší obchod. Po úspěšných nákupech jsme si společně připravili večeři.  

S blížícím se Závodem vlčat a světlušek jsme se rozhodli připravit děti na výzvy před námi. I ty nejmladší, z první třídy, se musely postavit k roli kuchařů a připravit si večeři – krajíc chleba s paštikou. 

Následně jsme si prohlédli fotky z minulého tábora a věnovali se příjemnému večernímu odpočinku.  

Sobota byla věnovaná průzkumníkům v nás. Dopoledne bylo věnováno procházení několika bodů ze seznamu a shromažďování informací o městě – proč se jmenuje Pardubice, co je nejdelší ulice a další zajímavosti.

Na oběd si naše vlčata uvařila energické jídlo a poté se vydala prozkoumávat centrum města, kde prošly několik významných míst, včetně Zelené brány, zámku a automatických mlýnů. 

Sobotní večeře byla věnovaná vytváření vlastní pizzy, kterou si děti následně samy upekly a snědly. Večer jsme si pak zopakovali mnoho dovedností formou zábavné hry připravené na nadcházející závody. Čas nám utekl a nezbývalo, než se vydat spát.

V neděli ráno po probuzení si děti připravily snídani a poté se pustily do úklidu kluboven. Po této povinnosti následoval čas na rozloučení a cestu domů za maminkami. 

Celá výprava se všem velmi líbila, a podle reakcí dětí, se těšíme na to, do jakého města nás příští rok zavede naše dobrodružství.  Chci vyjádřit velké poděkování všem vedoucím z oddílu za jejich příkladnou přípravu programu a za jejich vynikající práci s dětmi. Díky vám byla naše výprava do Pardubic nezapomenutelným zážitkem! (Indy)

0 0 hlasů
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x